mgr Monika Domagała – laborant w OSM WART-MILK


Sylwetki absolwentów Wydziału Nauk Biologicznych UWr:

mgr Monika Domagała – laborant w OSM WART-MILK

Krótka charakterystyka wykonywanej pracy

  • przygotowanie odczynników oraz szkła laboratoryjnego niezbędnych do wykonywania analiz
  • obsługa urządzeń pomiarowych
  • pobieranie oraz przygotowanie próbek, przeprowadzanie różnorodnych analiz sensorycznych i fizykochemicznych surowców i wyrobów gotowych
  • opracowywanie na podstawie badań wiarygodnych wyników.
  • przeprowadzanie kontroli procesów produkcyjnych, kontrola etapów produkcji oraz bieżąca kontrola jakości wyrobów.
  • kontrola sanitarna hali produkcyjnej
  • wykonywanie badań wody i ścieków
  • prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej

Tytuł/stopień: magister

Ukończony kierunek studiów: mikrobiologia

Rok ukończenia studiów: 2018

Stopień ukończonych studiów: magisterskie

Miejsce zatrudnienia :

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska WART-MILK w Sieradzu, Dział Kontroli Jakości (od listopada 2020 roku)

FF Marka Własna Sp. z o.o. (Kilargo Sp. z o.o.) w Chechle Pierwszym, Dział Kontroli Jakości (od września 2018r. do października 2020r.)

Zajmowane stanowisko: Laborant

Zakres zadań/Odpowiedzialność:

  • pobieranie próbek do badań
  • kontrola wyrobów gotowych
  • przygotowanie sprzętu laboratoryjnego
  • prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej

Projekt "Zintegrowany Program Rozwoju Uniwersytetu Wrocławskiego 2018-2022" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego

Logo Funduszy Europejskich
flaga Rzeczypospolitej Polski
logo Unii Europejskiej - europejski fundusz społeczny
NEWSLETTER