
Sylwetki absolwentów Wydziału Nauk Biologicznych UWr:
mgr Monika Domagała – laborant w OSM WART-MILK
Krótka charakterystyka wykonywanej pracy
- przygotowanie odczynników oraz szkła laboratoryjnego niezbędnych do wykonywania analiz
- obsługa urządzeń pomiarowych
- pobieranie oraz przygotowanie próbek, przeprowadzanie różnorodnych analiz sensorycznych i fizykochemicznych surowców i wyrobów gotowych
- opracowywanie na podstawie badań wiarygodnych wyników.
- przeprowadzanie kontroli procesów produkcyjnych, kontrola etapów produkcji oraz bieżąca kontrola jakości wyrobów.
- kontrola sanitarna hali produkcyjnej
- wykonywanie badań wody i ścieków
- prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej
Tytuł/stopień: magister
Ukończony kierunek studiów: mikrobiologia
Rok ukończenia studiów: 2018
Stopień ukończonych studiów: magisterskie
Miejsce zatrudnienia :
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska WART-MILK w Sieradzu, Dział Kontroli Jakości (od listopada 2020 roku)
FF Marka Własna Sp. z o.o. (Kilargo Sp. z o.o.) w Chechle Pierwszym, Dział Kontroli Jakości (od września 2018r. do października 2020r.)
Zajmowane stanowisko: Laborant
Zakres zadań/Odpowiedzialność:
- pobieranie próbek do badań
- kontrola wyrobów gotowych
- przygotowanie sprzętu laboratoryjnego
- prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej